IZVEŠTAJ O TRŽIŠTU KAO SERVIS

Nov automatski sistem izveštavanja olakšava pristup potrebnim podacima iz Agencije za privredne registre

Agency of Business Registers Automated Report System (AARS) predstavlja nov servis za lakši pristup neophodnim informacijama iz APR registra, namenjen klijentima koji analizom podataka i promena u agencijskom registru mogu pospešiti svoje poslovanje. Sistem se koristi za generisanje izveštaja, koji se periodično šalju klijentu putem elektronske pošte i tako ga obaveštavaju o svim za njega relevantnim promenama u registru. Glavna prednost u odnosu na klasičan pristup informacijama iz registra preko APR portala je to što je ovo automatski sistem i može generisati izveštaj sa informacijama koje su korisniku neophodne bez potrebe za fizičkom pretragom, beleženjem i analizom podataka iz APR registra.

Izveštaji koje generiše ovaj sistem u potpunosti se mogu prilagoditi specifičnim potrebama svakog pojedinačnog klijenta. Na ovaj način klijentu se pruža izuzetan nivo fleksibilnosti: servis se prilagođava klijentovom modelu poslovanja, a ne suprotno, što rezultuje lakom integracijom sistema sa klijentovom poslovnom praksom.

Mogućnosti AARS servisa

Od podataka korisnicima je dostupna cela baza registra koja se nudi preko APR PLWS servisa. Informacije koje klijent može dobiti u izveštaju uglavnom se odnose na promene u registru vezane za privredne subjekte, preduzetnike, udruženja, ali i bilo koje podatke koji klijentu mogu pomoći u poslovanju.

Za svaki od izveštaja servis pruža mogućnost detaljne i fleksibilne konfiguracije perioda za koje se izveštaji generišu, kao i vremena slanja izveštaja klijentima. Klijent izveštaje dobija elektronskom poštom, na jednoj ili više adresa. Izveštaj se generiše u bilo kom tekstualnom formatu (Word, Excel i PDF), a podrška je višejezična, što je od velike pomoći klijentima čije se poslovanje zasniva na komunikaciji sa inostranim partnerima.

Primer primene ovog sistema bio bi izveštaj za klijenta u kome se nalaze informacije o svim novootvorenim privrednim subjektima koji kao privredna društva, udruženja ili sportska društva posluju na teritoriji okruga grada Beograda, u formi društava sa ograničenom odgovornošću ili ogranka stranog pravnog lica. Izveštaj je specificiran tako da se klijentu šalje svakodnevno, sa podacima za prethodni dan u Excel tabelarnom formatu, na poslovnu i privatnu adresu elektronske pošte. Izveštaj sa ovim informacijama klijent može iskoristiti tako što će svoje poslovanje i usluge unaprediti fokusirajući se na određenu grupu preduzetnika, za okrug u kome mu je po prethodnom iskustvu prihod bio najveći, s tim što mu je automatskim izveštavanjem ušteđeno dragoceno vreme za pretragu i analizu potencijalnih klijenta.

Podaci „na tacni“

Početak korišćenja ovog COMING-ovog servisa je krajnje jednostavan. Potrebno je da, u saradnji sa našim prodajnim timom, specificirate koje podatke iz APR-ovog registra želite i u kom obliku. U zavisnosti od kompleksnosti zahteva, kroz nekoliko dana počećete da dobijate svoje izveštaje putem elektronske pošte.

Na temelju informacionih tehnologija i jedne od njihovih važnih osobina – automatizacije, AARS pruža mogućnost povećanja efikasnosti vašeg poslovanja. Ako vaše poslovanje zavisi od praćenja podataka u APR registru i želite da planski i bez muke dobijate te podatke, „servirane“ u obliku koji vama odgovara, onda je AARS servis pravo rešenje za uštedu vašeg vremena, novca i resursa, koje uz ovaj servis možete iskoristiti na drugi način.

Stefan Stamenović, Nenad Stojanović

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...