CELOVIT SISTEM ZA KONTROLU I UPRAVLJANJE PRISTUPOM

Podatke u jednoj poslovnoj mreži je teško kontrolisati ako ih ne poznajemo, ne znamo zašto su na našem serveru i ko im pristupa. Ovde na scenu stupaju WALLIX i menadžment privilegovanog pristupa (PAM).

Administracija IT sistema kompanije često ume da bude kompleksna, a greške se mogu svima potkrasti.. Takođe, niko ne voli kada je server zaustavljen zbog rada eksternog administratora i udaljene podrške. Da i ne pominjemo bezbednosne rizike, krađu podataka ili nepoznanice poput pitanja „šta je sve još instalirano”. Problem postaje još kompleksniji ako ste u obavezi da ispunjavate propisane standarde kao što je GDPR. Upravo ovde na scenu stupaju WALLIX i mena­džment privilegovanog pristupa (PAM).

WALLIX pruža jedinstven bezbedni, fiksni SSH/RDP gateway za sve administratore, koji omogućava jasno identifikovanje šta je ko uradio, a šta nije. Definisanje odgovornosti i ispitivanje bezbednosnih incidenata obavljaju se u sekundi, s obzirom na mogućnost pregleda zabeležene sesije u video i tekst formatu.

Bezbednost pre svega

Ako se već bavimo pitanjem bezbednosti, možda bi bilo dobro da zastanemo na momenat i razmislimo o cyber napadima. Od koga najviše strahujemo? Od hakera? Od fišing prevara? A šta je sa administratorima i njihovim lozinkama, koje na kraju mogu biti ukradene? Ili sa eksternim vendorom koji dobija VPN i treba samo da pristupi serveru? Koliko uređaja štiti jednu prosečnu poslovnu mrežu od eksternih napada, a koliko se bavimo internim pretnjama i rizikom koji predstavlja ljudski faktor?

WALLIX rešenje pomaže administratorima, vendorima i krajnjim korisnicima da redukuju rizik i olakšaju upravljanje. Štaviše, on ne zahteva nikakvo dodatno administriranje. Dobro dizajniran WALLIX gateway Bastion služi kao jedinstvena, centralna, bezbedna tačka pristupa svim serverima, svim ruterima, firewall-u, NAS-u i interfejsu. Fiksan, praćen i bezbedan način.

Pored WALLIX-a vam nije potreban VPN. On pristupa svim SSH, RDP, VNC, Telnet i drugim portalima dobavljača HTML5 strane. Možete čuvati sve sesije i lozinke. Tako eksternom developeru/dobavljaču neće ni biti potreban VPN pristup ili Active Directory administratorski nalog, jer je dovoljno da kreira samo jedan WALLIX nalog i sistem će biti naveden na adekvatan server. Naravno, vi se možete ulogovati koristeći bezbednu administratorsku lozinku, koju dobavljač nikada neće znati.

Racionalno rešenje za upravljanje kompanijskom mrežom

Ako vam za posao nisu potrebni clipboard ili deljenje dokumenata, ili ne možete da izdate komandu za restart na SSH, WALLIX će izvršiti filtriranje. Sistem može da radi na samo jednoj aplikaciji na praznom Windows desktopu. Na primer, ako developer ima pristup samo za SQL Management Studio, on neće biti u mogućnosti da koristi druge programe na SQL serveru.

Iako nema VPN-ova i privremenih AD naloga, može se dogoditi da startujete neki od neželjenih programa i da iznenada dođe do napada. Međutim, WALLIX eliminiše izlaganje bezbednosnim rizicima.

Svako bi želeo da primi bar jedan e-mail u slučaju da administrator pristupi kritičnom serveru. Takođe, lozinke se mogu automatski rotirati ili promeniti posle svakog pristupa, a možete tražiti i odobrenje od drugog administratora pre nego što spoljni vendor dobije mogućnost da pristupi serveru. Moguće je i povezivanje sa tiketing sistemom i obezbeđivanje da samo administratori mogu da pristupe serveru.

Da sumiramo: WALLIX Bastion je racionalno menadžment rešenje za bilo koju kompaniju, koje može biti instalirano za samo nekoliko minuta i koje vam daje osnovnu administratorsku kontrolu. Kao što se danas ne može ni zamisliti banka bez sigurnosnih kamera, tako WALLIX pruža slično rešenje za „virtuelnu kameru” koja mapira celu IT infrastrukturu.

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...