VMWARE CLOUD VERIFIED: DECENIJA VRHUNSKOG KVALITETA

Dugogodišnju saradnju sa kompanijom VMware COMING je u maju 2019. godine krunisao tako što je postao jedini VMware Cloud Verified partner u regionu… i šire!

Oznaka VMware Cloud Verified predstavlja garanciju za pouzdanu, naprednu i bezbednu enterprise cloud infrastrukturu izgrađenu na VMware rešenjima. Ova značka potvrđuje i da su usluge koje COMING pruža kompatibilne sa VMware Cloud infrastrukturom, kao i da COMING koristi kompletnu, vodeću VMware paletu rešenja i tehnologija za virtuelizaciju servera, storidža i mreže.

Od virtuelizacije do oblaka

Saradnja COMING-a i američkog giganta iz oblasti razvoja cloud infrastrukture počinje 2006. godine, sa VMware Virtual Infrastructure v3.0 rešenjem. Danas COMING poseduje reference za kompletan portfolio rešenja kompanije VMware i zapošljava deset VMware sertifikovanih inženjera. Pored toga, COMING je i dvostruki VMware partner, i to kao sistem integrator (VMware Solution Provider Enterprise) i cloud provajder (VMware Service Provider Enterprise).

Kao prvi cloud provajder u Srbiji, COMING nudi standardnu Managed Cloud uslugu još od 2009. godine. Tokom proteklih deset godina kompanija je ostvarila saradnju sa korisnicima koji su imali različita iskustva i tendencije u pogledu IT infrastrukture. Na osnovu toga COMING je prepoznao potrebu za mogućnošću organizovanja i upravljanja sopstvenim data centrom na cloud infrastrukturi.

Zato je COMING pokrenuo vCloud portal. Ovaj portal je dostupan od decembra 2018. godine i baziran je na vCloud Director rešenju kompanije VMware, koje se u pozadini oslanja na VMware vSphere i VMware NSX.

Ovaj portal omogućava korisnicima organizaciju i upravljanje sopstvenim virtuelnim data centrom u COMING cloud okruženju i pruža im potpunu kontrolu nad svim svojim računarskim, skladišnim i mrežnim resursima. Korisnici vCloud portala mogu da pokrenu, zaustave i restartuju virtuelne servere, kreiraju snimke stanja (snapshot), kao i da sami izvrše preraspodelu resursa (memorija, procesor, diskovi) po želji i potrebama. Resursima se može lako pristupiti i mogu se kontrolisati na više načina, po nahođenju kupca – uključujući grafički korisnički interfejs, API i razne alate za automatizaciju infrastrukture.

Prednosti cloud infrastrukture

Cloud usluge omogućavaju organizacijama da se fokusiraju na svoj osnovni posao i dobiju fleksibilnost u poslovanju koja utiče na brže donošenje odluka na tržištu i pružanje kvalitetnije usluge kupcima. Raznolikost, fleksibilnost i sigurnost cloud usluga je sazrela i često nadmašuje lokalna rešenja u pogledu performansi i uštede troškova.

COMING-ovi korisnici uživaju velike koristi od činjenice da im se servisi nalaze na najnaprednijoj platformi za smeštanje poslovnih podataka na tržištu, koja je dizajnirana i implementirana u skladu sa najboljim praksama i preporukama kompanije VMware. Ova kompanija je upravo zbog naprednih funkcionalnosti, komfora u radu i odnosa cene i kvaliteta najčešći izbor.

Zajedno sa VMware-om, COMING ne pruža preduzećima samo potrebna rešenja u cloud-u, već ih pruža na način pogodan za korišćenje od strane različitih profila IT profesionalaca. Zbog toga je COMING platforma podjednako dobra za IT administratore preduzeća, DevOps inženjere i programere.

Ukoliko je bezbedna VMware platforma sa lokalnom visokostručnom podrškom, virtuelizovanom mrežom, proaktivnim monitoringom i portalom za upravljanje data centrom rešenje koje odgovara vašim poslovnim potrebama, COMING cloud je pravi izbor. Za više informacija posetite: www.cloud.coming.rs.

Anja Momčilović, COMING

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...