Cloud koji dolazi kod vas

HPE GreenLake – Selectium Program omogućava korisnicima da HPE proizvode i usluge koriste po potrebi, tako da mesečno plaćaju samo za resurse koji su zaista upotrebljeni, a da se pri tome predmetna HPE infrastruktura fizicki nalazi na njihovoj lokaciji


Pay Per Use cloud IT model može ubrzati postizanje poslovnih rezultata, uz lak pristup resursima na zahtev, fleksibilnost plaćanja po upotrebi i pojednostavljene IT operacije. Međutim, sa 62% aplikacija koje se danas primenjuju u lokalnom privatnom cloud-u ili okruženjima bez cloud-a, ne iznenađuje što kompanije, zbog bezbednosti, performansi i drugih faktora, traže načine da postignu moderno cloud iskustvo u svojim data centrima. Da bi ispunila današnje poslovne zahteve preduzećima su potrebne agilnost i skalabilnost, bez obzira na to gde se nalaze njihove aplikacije i podaci.

„IDC istraživanje pokazuje da se usvajanje fleksibilnih poslovnih modela, zasnovanih na potrošnji, kod korisnika povećava zbog agilnosti, transparentnosti i jednostavnosti ovih modela“, kaže Suzan Midlton, direktorka istraživanja, Flexible Consumption and Financing Strategies for IT Infrastructure, IDC.

Cloud iskustvo baš tamo gde vam je potrebno

HPE GreenLake – Selectium Program je poslovni model zasnovan na potrošnji i omogućava korisnicima da proizvode i usluge koriste po potrebi. Tako korisnici mesečno plaćaju samo resurse koji su zaista upotrebljeni, slično javnom cloud-u. Infrastruktura se, za razliku od javnog cloud-a, nalazi na lokaciji korisnika. Na taj način korisnik ima kontrolu nad IT okruženjem, bezbednošću i privatnošću, a minimizovana je i latencija koja nastaje prilikom korišćenja javnog cloud-a. Ovaj model može obuhvatati svu HPE infrastrukturu – servere, storidže, bekap uređaje, mrežnu opremu itd.

Prednosti HPE GreenLake – Selectium Program modela

HPE GreenLake – Selectium Program omogućava upotrebu cloud IT modela pružajući odgovarajuću infrastrukturu koja se nalazi lokalno, u vašim prostorijama. Stoga je to i izvrsno rešenje za korisnike koji vole koncept javnog cloud-a, ali imaju potrebe da njihovi podaci ostanu u Srbiji (ili čak unutar kompanije). Ovaj zahtev može nastati iz pravnih razloga, kao što je obezbeđivanje sigurnosti podataka, kao i zbog visokih troškova uporedivih usluga u javnom cloud-u.

Kada se kupuje sopstvena IT infrastruktura, za razliku od HPE GreenLake – Selectium Program modela, obično se pravi procena potrebnih resursa u odnosu na trenutno opterećenje, kao i na planirani budući rast. Korisnik tako odlučuje da investira i plati opremu pre nego što ona počne da doprinosi poslovnim rezultatima kompanije. Na ovaj način finansijska sredstva su potrošena za IT resurse koji (još uvek) nisu potrebni, jer su kupljeni zbog procenjenih potreba u budućnosti. To nije optimalno, jer korisnik bi mogao da ta sredstva uloži na profitabilniji način, na primer, u primarnu delatnost kompanije.

Pay Per Use model doprinosi predvidivosti pri pravljenju proračuna, što rezultira fleksibilnošću poslovanja. Sa finansijske strane ima smisla preći na IT model zasnovan na potrošnji, jer ovaj model oslobađa uvek neophodna finansijska sredstva u današnjoj „brzoj“ ekonomiji, koja se stalno menja i unapređuje. A ta dodatna sredstva, umesto za IT infrastrukturu, mogu da se iskoriste za dodatna ulaganja u osnovno poslovanje i inovacije, da bi kompanije ojačale svoje pozicije na tržištu.

Započnite sa HPE GreenLake – Selectium Programom već danas. Saznajte više na adresi: https://selectium.com/sr/hpe-greenlake-selectium-program.

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...