Očuvanje zdravlja SAP sistema

Početak nove ere u poslovanju kompanije Zdravlje a.d. Leskovac doneo je i unapređenje njenih IT servisa, koje je realizovano migracijom u cloud


Farmaceutsko-hemijska industrija Zdravlje a.d. Leskovac jedan je od lidera u farmaceutskoj industriji na Balkanu. Zdravlje ima dugu tradiciju u proizvodnji prvoklasnih farmaceutskih proizvoda po najvišim međunarodnim standardima. Vrhunski stručnjaci u Zdravlju zaduženi su za visok kvalitet proizvoda, u skladu sa domaćim, evropskim i globalnim GMP standardima. Od 1. aprila 2021. godine Zdravlje posluje kao samostalna farmaceutska kompanija u vlasništvu kompanija Frontier Pharma i Baystone Group, sa sedištima u Ujedinjenom Kraljevstvu, na čelu sa iskusnim investitorima i profesionalcima iz farmaceutske industrije.

Po izlasku iz globalnog sistema kompanije Teva Pharmaceuticals Ltd., otpočinjući poslovanje kao samostalna farmaceutska kompanija sa novim vlasnicima, Zdravlje a.d. Leskovac odlučuje da izdvoji i svoj company code i obezbedi potpuno nezavisan SAP sistem. Kako je u pitanju kompanija koja proizvodi farmaceutske proizvode vrhunskog kvaliteta za oko 40 tržišta širom sveta, pouzdanost i raspoloživost IT servisa stavljeni su u fokus kao ključni za uspešno poslovanje.

U Zdravlju su se odlučili za migraciju svojih SAP servisa primenom cloud sistema, uz pomoć stručnog tima kompanije COMING. Razlog za odabir cloud sistema je veoma visoka dostupnost i pouzdanost podataka i korisničkih aplikacija, kao i njegova rentabilnost. COMING-ov inženjerski tim aktivirao je i disaster recovery i backup servise, koji obezbeđuju kontinuitet poslovanja i u slučaju neželjenih događaja, poput požara, zemljotresa, terorističkih napada ili poplava.

Tokom migracije, inženjeri iz COMING- a su uspešno odgovorili na sve izazove i specifičnosti postojeće organizacije infrastrukture. Podrobno je analiziran svaki servis pojedinačno, a potom je izvedena migracija prema unapred dogovorenom scenariju i terminu. COMING cloud i usluge koje se pružaju bile su, takođe, predmet revizije nezavisnog eksperta (third party audit), angažovanog od strane klijenta sa ciljem dobijanja potvrde o kvalitetu.

Rezultati migracije u COMING cloud

Prednosti koje je kompanija Zdravlje a.d. ostvarila migracijom korisničkih servisa u COMING cloud:
• Ekonomičnost – U Zdravlju je prepoznato da je cloud najbolji ekonomski model za funkcionisanje IT okruženja današnjice, jer štedi značajna finansijska sredstva koja bi bila neophodna za kupovinu sopstvene infrastrukture. U COMING cloud-u kompanija Zdravlje koristi upravo onolike kapacitete koliki su joj potrebni, u trenutku kada su joj potrebni.
• Pouzdanost – COMING cloud infrastruktura je u potpunosti redundantna i otporna na otkazivanje bilo koje komponente, što daje garanciju od 99,99% za pouzdanost rada servisa.
• Kvalitet – O kvalitetu COMING cloud platforme svedoči više od 100 zadovoljnih korisnika, kao i sertifikat za bezbednost podataka ISO 27001 i Cloud Verified sertifikat za kvalitet vodeće svetske IT kompanije VMware, koji COMING poseduje jedini u regionu.
• Fleksibilnost – Obim cloud resursa Zdravlje može po potrebi posla povećavati i smanjivati, čime će ostvariti značajne uštede.
• Podrška – COMING Zdravlju pruža podršku za cloud infrastrukturu 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji.

COMING

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...