CHECK POINT SECURE WEB GATEWAY

Glavna prednost Check Point Secure Web Gateway-a je što u potpunosti štiti infrastrukturu Data Centra od interneta. Ovo je moguće jer alat pruža mogućnost pristupa samo odobrenim podacima, odličnu izolaciju interne poslovne mreže od eksternih mreža, filterima smanjen rizik od neadekvatnih sadržaja i jedinstveni način upravljanja.

Check Point Software Technologies Ltd. Je internacionalna komapnija rasprostranjena širom sveta koja svojim korisnicima pruža bezkompromisnu zaštitu protiv bilo kakvih pretnji koje dolaze sa inetneta. Ova kompanija već godinama pravi uspešnu kombinaciju između ljudi, pravila i inovacija kako bi svojim klijentima pružila zaštitu koja je u skladu sa njihovim poslovanjem. Referentna lista ove kompanije broji više desetina hiljada klijenata širom sveta.

Check Point Secure Web Gateway (SWG) je alat, za obezbeđenje Web 2.0 mreže, koji osvaja svet. Čak su i korisnici Thret Management Gateway alata, kada je Microsoft proglasio prekid rada sa njim, u SWG‑u pronašli kompatibilno rešenje.

Prednosti Check Point‑a

Glavna prednost Check Point‑ovog rešenja je što u potpunosti štiti infrastrukturu Data Centra od interneta. Ovo je moguće jer alat pruža mogućnost pristupa samo odobrenim podacima, odličnu izolaciju interne poslovne mreže od eksternih mreža, filterima smanjen rizik od neadekvatnih sadržaja i jedinstveni način upravljanja.

Kompanija Miercom, nezavisna inženjerska laboratorija za tehnološku sertifikaciju, lider u industriji interneta i telekomunikacija, je proglasila Check Point‑ov SWG za proizvod koji generiše najbolje rezultate sa milion sajtova svrstanih u različite kategorije nepoželjnih sajtova. Ovakav izveštaj Miercom je objavio 4. Marta tekuće godine. Podaci navedeni u izveštaju su 91,3% efektivnosti u URL kategorizaciji; 97,1% učinak u blokiranju aplikacija za 3000 jedinstvenih protokol/aplikacija kombinacija; tačnost URL filtera sa učinkom od 97,1% blokiranih sajtova za odrasle i 93,4% sajtova iz kockarske kategorije, najviši stepen u aplikativnoj funkcionalnosti.

Karakteristike alata

URL filtriranje je u stvari kontrola pristupa sajtovima po kategorijama, korisnicima, grupama korisnika i mašinama sa tehnologijom baziranom na poslovanju u računarskom oblaku. Prednost je stalno osvežavanje sa novim sajtovima za podršku produktivnosti zaposlenih.

Kontrola aplikacija – Kontrola pristupa za preko 5000 aplikacija i oko 300 000 društvenih mreža stavlja Check Point‑ovo rešenje na prvo mesto među alatima za upravljanje aplikacijama. Granularna politika bazirana na identifikaciji korisnika ili grupe korisnika sa određenim ovlašćenjima, obezbeđuje kontrolu kompanije nad korišćenjem instant poruka, video striminga, VoIP, igrica i drugih aplikacija i dodataka koji utiču na efikasan rad zaposlenih.

Antivirus – SWG gradi kooperativnu mrežu koja podrazumeva mogućnost zaustavljanja zloćudnih sadržaja pre nego što stignu da u stvarnom vremenu ostave virusne potpise na sistemu korisnika. Rešenje je sposobno za Identifikaciju 4,5 miliona zloćudnih potpisa i 300 000 zloćudnih sajtova, a poseduje i stalno‑obnavljajuću mrežu senzora za odbrambenu inteligenciju.

SmartEvent – SmartEvent podrazumeva brzo zaustavljanje događaja kritičnih za sigurnost sistema uz pomoć jedinstvenog sistema za upravljanje ovakvim događajima koji ih prepoznaje dok su u toku. Ovaj sistem obezbeđuje i sliku o trendovima, statističkim podacima i mapama o sigurnosnom statusu.

Dodavanje funkcionalnosti po potrebi – Check Point‑ov SWG daje mogućnost dodavanja softverske funkcionalnosti u slučaju da vaša potreba sa strane sigurnosnog sistema raste. Možete vrlo lako dodati softversko tešenje poput IPS ili Firewall alata.

Zaključak

Check Point‑ov alat za upravljanje mrežom (Secure Web Gateway‑SWG) je vrlo fleksibilan alat sa više opcija primene i više različitih „stand alone“ modela koji mogu da zadovolje potrebe pojedinačnih kancelarija, odeljenja, malih kompanija jednako dobro kao i kompanija srednje veličine i velikih kompanija. Ova kompanija je i nosilac brojnih nagrada u oblasti, a o njenom uspehu govori i pozicija na Gartner Magic Quadrant grafiku na kome se vidi da je pozicionirana kao lider.

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...