MS DYNAMICS NAV – ERP U CLOUD‑U KAO PREDUSLOV AGILNOSTI

Alat za postizanje visokog nivoa agilnosti je outsourcing svih elemenata koji su podrška osnovnom poslovanju, u šta spadaju i poslovne aplikacije

Kompanije koje brzo odgovaraju na tržišne promene i grabe svaku novonastalu priliku jesu one koje su svoje procese izgradile s visokim nivoom fleksibilnosti. Ovakve kompanije mogu gotovo trenutno da povećaju ili smanje obim poslovanja, da trenutno promene cenu proizvoda ili usluga, jednostavno kreiraju dodatne organizacione strukture, kao odgovor na iznenadne projekte, a uz to uživaju poverenje svojih klijenata. Zvuči kao bajka, ali samo apsolutni fokus na osnovni biznis može dovesti do ovakve situacije. Alat za postizanje visokog nivoa agilnosti je outsourcing svih elemenata koji su podrška osnovnom poslovanju.

Automatizacija poslovanja

Agilne kompanije, pre svega, imaju automatizovane poslovne procese koji su sinhronizovani sa poslovnim aplikacijama, dok zaposleni, radeći u intuitivnom okruženju, jednostavnom za korišćenje, brzo kreiraju i pronalaze podatke koji su im potrebni za svakodnevni rad, bez operativnih zastoja. Podaci su ažurni u realnom vremenu, što pojednostavljuje sistem odobravanja, odlučivanja, praćenja i kontrole, pa i nagrađivanja zaposlenih. Uz relevantne podatke sa tržišta, kompanije mogu u svakom trenutku da znaju pravu cenu svojih proizvoda i usluga, što im daje mogućnost trenutnog reagovanja na tržišne prilike. Sve to zvuči kao ERP…

Automatizacija poslovanja znači, pre svega, korišćenje aplikativnog rešenja za upravljanje resursima (ERP). U korak sa ovim potrebama ide i snižavanje budžeta za IT. Kao rešenje nameće se outsourcing IT potreba. Cloud tehnologija je omogućila upotrebu poslovnih aplikacija u obimu koji je potreban, a bez investicionih troškova. Slično kao i kod outsourcing‑a bilo kog drugog elementa poslovanja, moguće je skalirati IT potrebe. Tako kompanije mogu trenutno da smanje ili povećaju kapacitete koje koriste. Uz pomoć cloud‑a, sada i mala i srednja preduzeća mogu za svoje poslovanje da iznajme ERP svetskog ranga, kao što je Microsoft Dynamics NAV.

Prilagođavanje potrebama

Još jedan preduslov agilnosti jeste pouzdanost koju kompanije garantuju i praktikuju u radu sa svojim klijentima i kupcima. Njima je potrebno da se osećaju sigurno, zbog čega su upravo pouzdanost i bezbednost poslovnih aplikativnih rešenja od velikog značaja. Usluga ERP u cloud‑u podrazumeva korišćenje dela sistema visokih performansi, smeštenog u data‑centru izgrađenom po najvišim standardima. U tom smislu, sistem je i hardverski i softverski obezbeđen od prestanka rada i eksternih napada. Kompanije koje koriste cloud usluge najčešće nemaju interesa da do te mere ulažu u sopstveni IT, ali zahvaljujući napretku tehnologije, sada mogu da mu pristupe i koriste ga kao sopstveni bez investicionih troškova.

Microsoft se vodi politikom da je aplikativno rešenje potrebno prilagoditi zahtevima industrije i posebnim zahtevima poslovanja korisnika, pa se tako, uz pomoć mreže kompanija integratora rešenja, i Dynamics NAV prilagođava potrebama korisnika. Ovo je slučaj i sa rešenjem kao uslugom u cloud‑u, gde korisnik dobija na korišćenje sistem koji je prethodno prilagođen konkretnim zahtevima, sa nivoom dostupnosti i do 99,99%, bez brige o obnavljanju ili održavanju opreme, uz mogućnost trenutnog skaliranja na osnovu novonastalih potreba.

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...