NOVA GENERACIJA DOSTUPNOSTI

Kompanija Veeam, posvećena inovativnim rešenjima koja firmama omogućavaju stalnu dostupnost, nedavno je predstavila rešenje Veeam Availability Suite v9.

Najnovija verzija ovog nagrađivanog rešenja obuhvata više od 250 novih funkcionalnosti i poboljšanja, kako bi kompanije mogle da zadovolje svoje potrebe za stalnom dostupnošću, odnosno da bi se omogućilo ispunjavanje ugovora o nivou usluge (SLA) za ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO) za manje od 15 minuta, za sve aplikacije i podatke.

Prema istraživanju Forrester‑a i magazina Disaster Recovery Journal, sprovedenom na globalnom nivou među donosiocima odluka u situacijama oporavka nakon katastrofe, u 35% kompanija smatraju da je jedan od najvećih izazova sa kojima su se suočavali u situaciji oporavka od havarije ili velikog poremećaja u poslovanju – neujednačenost očekivanja od tehnoloških mogućnosti. Istraživanje je pokazalo da menadžeri i direktori traže od svojih IT odeljenja bolju dostupnost, dok je IT službama teško da ta očekivanja uvek i ispune. Veeam Availability Suite v9 to menja i omogućava kompanijama svih veličina da ponude 24/7 dostupnost.

Sa više od 250 novih funkcionalnosti, Veeam‑ovo rešenje predstavlja novu eru dostupnosti za kompanije

„Kompanije su danas zahtevnije nego ikada ranije, jer stvaraju sve veće količine podataka i žele da uvek mogu da im pristupe. Da bismo im to omogućili, IT odeljenja se suočavaju sa teškim teretom“, kaže Ratmir Timašev, predsednik uprave Veeam‑a. „Veeam Availability Suite v9 ispunjava te potrebe najsnažnijim i najskalabilnijim rešenjem do sada, koje ujedno ima pregršt funkcionalnosti. Gotovo 42.000 korisnika prijavilo se za novosti pre predstavljanja usluge, što je dvostruko više u odnosu na prethodnu verziju i pokazuje želju kompanija da se pokrenu od nasleđenih bekap‑rešenja prema inovativnim rešenjima za dostupnost. Svojim najnovijim rešenjem Veeam potvrđuje poziciju kompanije koja je u stanju da ispuni potrebe današnjeg ‘always‑on’ poslovanja.“

Storidž‑integracije

Veeam Availability Suite v9 pruža kompanijama stotine poboljšanja, a nove funkcionalnosti omogućavaju izuzetno brz oporavak, izbegavanje gubitka podataka, potvrđenu zaštitu, iskorišćavanje podataka i potpunu preglednost. Predstavljamo vam neke od najvažnijih novina.

Uvedena je EMC VNX i VNXe integracija hibridnih sistema za skladištenje podataka, tako da je omogućen niži RTPO s funkcionalnostima Veeam Backup from Storage Snapshots i Veeam Explorer for Storage Snapshots. Ta integracija omogućava IT profesionalcima brzu izradu sigurnosne kopije sa EMC VNX ili VNXe snimaka, i to 20 puta brže od konkurencije, kao i jednostavan oporavak pojedinačnih fajlova za dva minuta ili brže, bez međukoraka, sa minimalnim uticajem na produkciju virtuelnih mašina.

Nova je i dodatna primarna integracija HPE, NetApp i EMC storidža. Uz Veeam On‑Demand Sandbox za Storage Snapshots i poboljšanja u funkcionalnosti bekapa za EMC, HPE i NetApp storidž‑rešenja, ulaganje u rešenja za razvoj i testiranje može bolje da se iskoristi, kao i da se ukloni uticaj bekap‑aktivnosti na radno okruženje.

Direktni NFS pristup za bilo koje primarno skladištenje zasnovano na NFS‑u omogućava poboljšanje performansi bekapa i smanjuje uticaj bekap‑aktivnosti na VMware vSphere servere.

Kontradikcija između potrebe da povećamo brzinu i fleksibilnost reakcije IT‑ja i istovremenog nastojanja da smanjimo opterećenje skladištenja podataka kod mnogih stvara kompleksnu i opterećenu IT infrastrukturu. Veeam‑ovo rešenje Unlimited Scale‑out Backup Repository treba da umanji takve pritiske, tako što će pojednostaviti ciljano mesto skladištenja za izradu sigurnosne kopije. To će pojednostaviti administraciju, uz istovremenu veću fleksibilnost administratora za bekap i virtuelizaciju, jer i tako imaju važnije strateške zadatke od upravljanja skladištenjem podataka.

Jason Buffington, viši analitičar za zaštitu podataka u kompaniji ESG

Brojna unapređenja

Novi Veeam Explorer za Oracle donosi jedinstvenu mogućnost oporavka iz Oracle baza podataka na nivou transakcije, uključujući samostalnu sigurnosnu kopiju transakcijskog loga, kako bi korisnici mogli da oporave bazu podataka u tačno određenom trenutku i time postignu nisku ciljanu tačku oporavka (RPO). Uz to, moguć je brz i jednostavan oporavak pojedinačne baze podataka „na klik“, a tu je i podrška za baze podataka koje pokreću Windows i Linux serveri, u potpunosti kompatibilna sa Oracle Automatic Storage menadžmentom (ASM)

Nova je i funkcionalnost eDiscovery za Veeam Explorer za Microsoft Exchange. Ona je korisna za usklađivanje sa pravnim regulativama i procedurama državne administracije, a omogućava izvoz detaljnih izveštaja, pri čemu je navedeno šta je tačno povučeno, odakle i po kojim kriterijumima pretrage. Ova opcija nudi i procenu veličine rezultata pretrage.


Uvedena su i značajna poboljšanja za rad sa Microsoft‑ovim poslovnim aplikacijama. Omogućeni su oporavak Group Policy Objects postavki, integracija DNS upisa i konfiguracija objekata particije sa Veeam Explorer for Microsoft Active Directory, potpuni oporavak sa Veeam Explorer‑om za Microsoft SharePoint, kao i oporavak na nivou tablica sa Veeam Explorer‑om za Microsoft SQL server.

Oporavak i skaliranje

VAS 9 rešenje omogućava potpunu integraciju, kao i brze i pouzdane načine za replikaciju radnih procesa u cloud okruženju, što obuhvata i Disaster Recovery as a Service (DRaaS) sa značajno poboljšanim ciljnim vremenom oporavka (RTO). Kreiranjem tehnologije koja sigurno i neprimetno vodi korisnika prema proverenom dobavljaču usluga koga korisnik odabere, Veeam‑ovi korisnici više ne moraju sami kreirati i održavati mesto za oporavak od katastrofe, što znači da mogu značajno da smanje složenost sopstvene IT infrastrukture i troškove vezane za nju. Unapređena funkcionalnost takođe omogućava Veeam‑ovim provajderima cloud usluga da korisnicima ponude brz i siguran DRaaS sa novom ponudom Veeam Cloud Connect Replication.

Upravljanje skladištenjem sigurnosnih kopija je skupo i predstavlja veliki napor za kompanije, što uopšte nije zanemarivo, jer eksponencijalni rast podataka nadmašuje mogućnosti tradicionalnih rešenja da njima upravljaju efikasno i ekonomično. Veeam‑ov novi Unlimited Scale‑out Backup Repository namenjen je upravo rešavanju takvih izazova, smanjivanjem upotrebe hardvera za skladištenje podataka, radikalnim pojednostavljenjem procesa skladištenja podataka i upravljanjem poslovima skladištenja u kompanijama, istovremeno poboljšavajući proces bekapovanja podataka i do dva puta.

Veeam Availability Suite v9 donosi ključnu razliku na tržište DRaaS‑a. Funkcionalnost Veeam Cloud Connect replikacija omogućiće nam da kompanijama svih veličina ponudimo prave usluge za oporavak od katastrofe, sa snažnim SLA‑ovima. Radujemo se što ćemo nastaviti da ispunjavamo svoje obećanje da kompanijama omogućavamo stalnu dostupnost, sa njihovom ProPartner zajednicom svetske klase.

Ian McClarty, predsednik kompanije PheonixNAP

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...