ZA JEDNOSTAVNIJI TIMSKI RAD

Ukoliko vaša kompanija traži ekonomično i jednostavno rešenje za zahtevne potrebe web kolaboracije, kako u okviru timova zaposlenih, tako i sa saradnicima van kompanije, pravi odgovor može da pruži Cisco Spark.

Efikasna komunikacija između zaposlenih i sa spoljnim saradnicima utiče na poslovne rezultate… Cisco ima rešenje!

Ranije poznat kao Project Squared, Cisco Spark je poslovna aplikacija za web konferencije koja kombinuje tekstualne poruke (chat), audio, video i deljenje sadržaja i nudi novo iskustvo u okviru savremenih načina komunikacije. Spark je odgovor kompanije Cisco na izazove sa kojima se zaposleni suočavaju u svom svakodnevnom radu: kako učiniti da projektni timovi budu stalno povezani, kako jednostavno i brzo, na siguran i pouzdan način podeliti ideje i informacije sa ljudima unutar i izvan kompanije.

Najbitnije odlike

Spark je zasnovan na Cisco Collaboration Cloud platformi nove generacije koja nudi najbolje u klasi rešenja za web konferencije i objedinjene komunikacije.

Timovima pruža jedinstveno virtuelno mesto gde mogu raditi zajedno, odnosno konferencijsku salu seli u virtuelni svet. Članovi timova na jednostavan način mogu preuzeti Spark aplikaciju, kreirati virtuelnu sobu, započeti sastanak i pozvati druge, unutar ili izvan organizacije, da se pridruže unošenjem e‑mail adrese. Dalje, članovi tima mogu bezbedno slati poruke, deliti fajlove i započinjati glasovne i video pozive. Fajlovi se postavljaju unutar cloud‑a i trajno su dostupni svima unutar tima.

Spark odlikuje intuitivan dizajn, uz podršku za gotovo bilo koji uređaj – računar sa Windows ili Mac OS‑om, iPad, iPhone ili Android. Takođe, servisu se može pristupiti i direktno iz web browser‑a (podržani su Firefox, Chrome i Internet Explorer), tako da se korisnici mogu prijaviti sa bilo kog računara koji je povezan na internet.

Pored toga, Spark se integriše sa drugim poslovnim alatima, kao što su kalendar i adresar, što dodatno povećava efikasnost timova. Uz jednostavnost upotrebe, Spark pruža i potpuno sigurnu komunikaciju, tokom koje je obezbeđeno potpuno kriptovanje sadržaja. Dodatna sigurnost može se postići i zahtevima prema zaposlenima da koriste svoje korporativne kredencijale (SSO) i lozinke odgovarajuće kompleksnosti.

Proširiv i dostupan

Cisco je kompanijama ostavio prostor da same utiču na razvoj Spark‑a, na način koji će najviše odgovarati njihovim poslovnim potrebama. Developerima softvera na raspolaganju su moćni, otvoreni API‑ji preko kojih mogu kreirati inovativne i korisne servise i na taj način proširiti funkcionalnosti aplikacije i njenu primenu.

Spark se može koristiti potpuno besplatno, uz određena ograničenja. Besplatna varijanta, pored slanja poruka i fajlova, dozvoljava kreiranje web konferencije za do tri učesnika, uz mogućnost video‑pozivanja (sa prikazom aktivnog govornika) i deljenja ekrana.

Pretplata za Message&Meet Spark servis pruža dodatne mogućnosti: moderaciju virtuelnih soba, sinhronizaciju sa aktivnim direktorijumom i single sign‑on prijavljivanjem, kao i proširenje web konferencije do čak 25 učesnika u okviru virtuelne sobe.

Više o Cisco Spark servisu možete saznati na www.ciscospark.com, a za dodatna pitanja i predloge možete se obratiti RRC Cisco timu na e‑mail adresu cisco@rrc.rs

Gordana Miladinović

Office 365

OFFICE 365 se odnosi na pakete pretplate koji obuhvataju pristup Office aplikacijama i drugim uslugama za produktivnost koje se koriste preko interneta (cloud usluge). OFFICE 365 obuhvata pakete za kućnu i poslovnu upotrebu. OFFICE 365 paketi za preduzeća obuhvataju i usluge kao što su Skype for Business za web sastanke, Exchange Online rešenje za poslovni e-mail, i OneDrive for Business dodatni online storidž.

Mnogi OFFICE 365 paketi za preduzeća obuhvataju i najnovije verzije Office aplikacija koje je moguće instalirati na računare i druge uređaje. Na ovaj način su dostupne sledeće aplikacije: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, i Access. (Publisher i Access se mogu instalirati samo na računare s Windows operativnim sistemom.) Office aplikacije možete instalirati na Windows i Mac računare, Android tablet i smartfon uređaje, iPad, i iPhone. Kad imate aktivnu OFFICE 365 pretplatu koja uključujuje Office aplikacije za instalaciju na računare, uvek imate najažurnije verzije aplikacija.


Zahtevi na e-mail: prodaja@coming.rs

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...