AUTOMATIZACIJA UPRAVLJANJA MEDIJSKIM SADRŽAJEM

Avid MediaCentral je platforma koja omogućava mobilnu kolaboraciju i pristup medijima sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, uz efikasnu podršku za celokupan proces upravljanja medijskim sadržajem

Platforma Avid MediaCentral bazirana je na cloud‑u, što znači da korisnici mogu izabrati bilo koji miks funkcionalnosti koji odgovara njihovom poslovanju u određenom trenutku. Pored toga, platforma obezbeđuje visok nivo sigurnosti za sve medijske sadržaje koji se na njoj nalaze.

Sa Avid MediaCentral platformom svi servisi su centralizovani, te su omogućeni pristup, deljenje i interakcija sa medijem smeštenim i/ili kontrolisanim od strane „proizvoda“ koji su povezani na platformu. Na primer, centralizovani Media Playback servis omogućava strimovanje medija na različite uređaje. Sa opcijom Media Index moguće je brzo i bezbedno pretraživanje baze podataka, Interplay PAM i MAM, kao i iNEWS, bez obzira na lokaciju na kojoj se medij čuva.

Platforma Avid MediaCentral na raspolaganju ima alate za povezivanje koji korisnicima omogućavaju kreiranje sopstvenih proizvoda i servisa, koji su uvek dostupni na platformi. Dakle, korisnik može sam da organizuje sopstveni radni proces, dodeljivanjem alata i servisa potrebnih za rad, bez obzira na to ko je proizvođač alata. Svi povezani alati na Avid MediaCentral platformi kompatibilni su, što omogućava visok nivo automatizacije radnog procesa. Za potencijalne integracije na raspolaganju su Pro Tools, Media Composer, Interplay i iNEWS, što Avid MediaCentral platformu čini jedinstvenim okruženjem za rad u medijskoj industriji.

Intuitivan i centralizovan interfejs

Procesom unosa i transkodiranja materijala upravlja se preko intuitivnog drag‑and‑drop interfejsa. Media Director, jedna od funkcionalnosti interfejsa, omogućava jednostavno iniciranje unosa materijala na produkcioni i nearline storage, kao i jednostavno prijavljivanje u bazu i transkodiranje materijala. Media Distribute funkcionalnost omogućava jednostavno, brzo i potpuno automatizovano pripremanje sadržaja i njihovu distribuciju na različite kanale i uređaje. Uz pomoć ovog modula snimak pripremljen za distribuciju kroz televizijski kanal, na primer, jednostavno postaje materijal za YouTube, pri čemu se čitav proces pripreme materijala dešava automatski. Kreatorima medijskog sadržaja ovaj modul omogućava stvaranje tzv. Total Audience Experience.

Centralni upravljački interfejs omogućava definisanje korisničkih prava pristupa, definisanje dozvola i različite mogućnosti podešavanja. Jednom ulogovan, korisnik može slobodno, shodno ovlašćenjima koja ima, da se kreće po platformi i koristi sve njene funkcionalnosti. Korisnici sa nalogom administratora imaju na raspolaganju potpunu kontrolu svih mogućnosti platforme, kao i drugih naloga.

Izbor formata i vrhunska mobilnost

Platforma omogućava rad sa svim rezolucijama (SD, HD, 4K), bez obzira na kapacitete infrastrukture koju korisnik poseduje. Zaključno sa Avid DNxHR kodekom, moguć je izbor idealnog formata – od laganog proksija, do master kvaliteta HD ili 4K fajlova za isporuku.

MediaCentral | UX omogućava pristup medijima i projektima nezavisno od toga da li se korisnik nalazi za MAC ili Windows radnom stanicom u kancelariji, uz laptop na terenu ili iPod na aerodromu… Dakle, sadržaji su dostupni sa bilo kog uređaja i mesta i u bilo koje vreme, uz pomoć web i mobilne platforme. MediaCentral | UX omogućava i kolaboraciju korisnika, radeći sa Media Composer, Media Composer | Cloud, Interplay | Production, Interplay | MAM, iNEWS i rešenjima drugih proizvođača. Moguće je pretraživati i pregledati klipove, logovati i kreirati sekvence, dodavati markere, unositi zabeleške, slati poruke, sarađivati i raditi na projektima, sa bilo kog mesta (uz Media Composer | Cloud), monitorisati i miksovati audio, itd.

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...