VMWARE WORKSPACE ONE – PLATFORMA ZA MOBILNE APLIKACIJE I UREDJAJE

Proteklih godina VMware je uložio puno truda u razvoj End User Computing sektora, a svoje napore je zaokružio objavljivanjem rešenja Workspace ONE.

VMware Workspace ONE predstavlja jednostavnu i sigurnu platformu za distribuciju i upravljanje aplikacijama i mobilnim uredjajima. Workspace ONE integriše MDM (Mobile Device Management) i MAM (Mobile Application Management) funkcionalnosti iz VMware AirWatch‑a, publikovanje aplikacija i virtuelnih desktopova korišćenjem VMware Horizon‑a i upravljanje kredencijalima za različite aplikacije korišćenjem VMware Identity Manager‑a. Radno okruženje dobijeno na ovaj način omogućava krajnjim korisnicima da jednostavno i lako koriste različite vrste aplikacija na različitim uredjajima i operativnim sistemima, čime se postiže uniformno radno okruženje.

Integracija VMware Workspace ONE i AirWatch‑a obezbedjuje visok stepen sigurnosti mobilnih uredjaja tako što su korporativne informacije zaštićene sa kraja na kraj (end‑to‑end). AirWatch osigurava bezbednost uredjaja, aplikacija, dokumenata, mejlova i upotrebu korporativnih mreža (VPN i WiFi). Takodje, pruža mogućnost stalnog nadgledanja uredjaja, provere primenjenih polisa i zaštitu korporativnih podataka, bilo da su uredjaji korporativni ili u vlasništvu zaposlenih.

VMware Workspace ONE i Horizon na bezbedan način isporučuju virtuelne desktopove, Windows ili Linux, aplikacije i online servise kroz digitalni radni prostor virtuelnih mašina i fizičkih uredjaja. VMware Horizon kompanijama pruža mogućnost upravljanja i automatizacije, uz tesnu integraciju sa softverski definisanim data-centrom. U okviru VMware portfolija, Horizon je proizvod koji stalnim inoviranjem podstiče razvoj ostalih proizvoda.

S obzirom na poteškoće u radu na mobilnim uredjajima, VMware je u okviru Horizon‑a razvio Unity Touch dodatak, koji svojim kontrolama omogućava znatno lakši rad sa Windows aplikacijama kada su one pokrenute na iOS i Android pametnim telefonima i tabletima.

Poboljšana bezbednost

Zbog sve većeg broja web aplikacija, neretko se dešava da korisnici za pristup njima koriste iste šifre, što znatno smanjuje bezbednost podataka. VMware Workspace ONE i Identity Manager, sa jedne strane, mogu olakšati pristup web portalima „memorisanjem“ kredencijala, a sa druge strane poboljšati bezbednost primenom password polisa.

Dodatni stepen bezbednosti i proveru identiteta korisnika VMware Workspace ONE obezbedjuje korišćenjem Verify aplikacije za dvofaktorsku autentifikaciju na iOS, Android ili Chrome operativnim sistemima, kao i višefaktorsku proveru identiteta kroz VMware Identity Manager. Višefaktorska autentifikacija može se ostvariti korišćenjem „push“ notifikacije na mobilnom uredjaju, korišćenjem vremenski ograničene jednokratne lozinke (OTP kod) u okviru Verify aplikacije ili slanjem SMS poruke registrovanom uredjaju, kako bi se obezbedio pristup korporativnim resursima. Moguće je koristiti samo jedan od navedenih tipova autentifikacije ili se može koristiti više različitih metoda kako bi se obezbedila višefaktorska autentifikacija, npr. OTP kod i SMS poruka.

VMware Workspace ONE kombinuje identitet korisnika i upravljanje mobilnim uredjajima da bi osigurao bezbedan pristup aplikacijama i podacima korisnika, tako da oni mogu raditi bilo gde, bilo kada i sa bilo kog uredjaja.

Bojan Andrejić

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...