CLOUDREADY OPERATIVNI SISTEM

Potreban vam je operativni sistem koji je u stanju da vam pruži brzinu, jednostavnost i sigurnost, bez hardverskih ograničenja? Kompanija Neverware ima rešenje za vas.

Kontinuirani razvoj tehnologije može biti mač sa dve oštrice. Često se dešava da kupljeni računar već kroz nekoliko godina ne može više da zadovolji potrebe korisnika, pre svega zbog zastarelog hardvera, odnosno nemogućnosti da odgovori na sistemske zahteve odredjenih programa ili operativnih sistema. Šta uraditi u ovakvoj situaciji? Da li investirati u nov uređaj, koji sasvim sigurno, nakon odredjenog vremena, očekuje ista sudbina? Treba li, uz mnoštvo poteškoća, koristiti stari, dotrajali hardver? Ili nešto treće? Odgovor na ovo pitanje nudi kompanija Neverware i on glasi – kratko i jednostavno – CloudReady.

Šta je CloudReady?

CloudReady je operativni sistem baziran na Chrome OS-u. Njegova misija je da korisnicima pruži brzinu, jednostavnost i sigurnost, bez hardverskih ograničenja.

Chrome operativni sistem je dizajn google-a, koji pripada Linux porodici. Njegovim korišćenjem do izražaja dolaze najbolje osobine i Chromebook i tradicionalnih računara. Chromebook računari doživeli su uspeh prvenstveno zahvaljujući filozofiji da se korisnički podaci skladište u oblaku, a kada se tome dodaju svi resursi koji postaju dostupni instalacijom CloudReady operativnog sistema na laptop ili PC, dobijamo pobednika na polju funkcionalnosti.

Na zvaničnom sajtu kompanije Neverware dostupan je spisak svih računara koji podržavaju instalaciju CloudReady operativnog sistema, a ovaj spisak je svakim danom sve duži. Čak i ako računar nije obuhvaćen pomenutim spiskom, to ne znači da nije kompatibilan – minimalni hardverski zahtevi su 2 gB RAm memorije, 16 gB ili više interne memorije i posedovanje administratorskih prava nad uredjajem.

Zamislite sledeću situaciju: preuzeli ste CloudReady sa zvaničnog sajta, konfigurisali ste USB memoriju tako da bude instalacioni medijum, tu memoriju ste stavili u džep i zaputili ste se kod prijatelja na kafu. Usred razgovora shvatate da ste zaboravili da pošaljete dokument od velike važnosti. Zamolite prijatelja da se poslužite njegovim računarom, uzimate USB iz džepa i pomoću njega, za manje od minuta, podižete live verziju ovog operativnog sistema. Pristupate željenom dokumentu pomoću google Docs-a i šaljete ga pomoću web-mail klijenta. gasite operativni sistem, vraćate USB stik u džep i nastavljate sa ispijanjem kafe.

Da li je CloudReady pravo rešenje za vas?

Jasno je da kompanija Neverware ima za cilj da svojim korisnicima pruži mogućnost upotrebe računara i njegovih resursa u svakom momentu, bilo da se radi o kućnoj verziji Chromebook-a ili o operativnom sistemu na pozajmljenom uredjaju. Interesantna stvar kod ovog operativnog sistema je to što korisnik njegovim podizanjem, bilo da se radi o live ili o stabilnoj verziji, i prijavljivanjem na google nalog dobija potpuno personalizovano okruženje, sa svim podacima koji su prethodno uskladišteni na tom nalogu, bilo da se radi o elektronskoj pošti, dokumentima ili drugim datotekama smeštenim na google Drive-u.

Naravno, CloudReady ima i svoja ograničenja. Ako želite da igrate video-igre, koristite programe za obradu slike, zvuka ili da gledate filmove na Netflix-u, savet je da ipak investirate u neku tradicionalniju računarsku konfiguraciju. Ipak, aktivnosti prosečnog korisnika tokom upotrebe bilo kog operativnog sistema svode se uglavnom na slanje i proveravanje elektronske pošte, pregledanje internet sadržaja, slušanje muzike preko YouTube-a i sličnih web stranica, gledanje filmova i serija online i rad sa dokumentima.

Pomoću alata za povezivanje cloud resursa možete povezati svoj računar sa COMING cloud-om. U COMING cloud-u
vaši podaci će biti bezbedni, zaštićeni od spoljnih napada i oštećenja, a imaćete mogućnost da im pristupite sa bilo kog mesta, u bilo koje vreme. U kombinaciji sa CloudReady operativnim sistemom dobijate potpunu fleksibilnost i mobilnost, uz maksimalnu sigurnost.

Nakon svega navedenog, možemo da zaključimo da je vizija budućnosti u onome što ovaj proizvod predstavlja. Ako ste se pronašli u ovom tekstu, ostaje vam da ga isprobate. CloudReady je spreman. A vi?

Jelena Metodijević

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...