PREMEŠTANJE PODATAKA U CLOUD

Jeff Rosica, predsednik kompanije Avid Technology, razgovarao je sa nama o novoj strateškoj saradnji sa kompanijom Microsoft

B&IT: Recite nam nešto više o kompaniji Avid Technology.
Jeff Rosica: Avid je vodeći provajder tehnologije za kreiranje, distribuciju i monetizaciju medijskih sadržaja za preduzeća i kreativne profesionalce širom sveta. Od svog osnivanja, pre 30 godina, do danas Avid je prepoznat kao inovator – od uvodjenja revolucije u nelinearnom uredjivanju do transformacije medijske industrije pomoću Avid Everywhere vizije. Avid Everywhere pokreće Avid mediaCentral platforma – otvorena, čvrsto integrisana i efikasna platforma, dizajnirana specijalno za medijsku industriju.

B&IT: Zašto ste se odlučili za partnerstvo sa kompanijom Microsoft?
Jeff Rosica: Strateška saradnja kompanija Avid i microsoft najavljena je u aprilu na Avid Connect-u, godišnjem sastanku udruženja kupaca koje okuplja više od 1.300 vodećih kompanija u industriji. Ovo partnerstvo predvidja sveobuhvatan, višegodišnji strateški sporazum o zajedničkom razvoju i plasiranju cloud-based rešenja i usluga namenjenih medijskoj i industriji zabave. Avid je izabrao Microsoft Azure za svoju cloud-hosting platformu i razvija široku i raznovrsnu ponudu softvera kao usluge zasnovane na Avid mediaCentral platformi.

U cilju podrške razvojnim naporima i investicijama kompanije Avid, Microsoft će uložiti dodatne resurse i finansijska sredstva kako bi se ubrzalo plasiranje Avid rešenja za medijsku i industriju zabave zasnovanih na cloud platformi. Avid i microsoft će raditi na zajedničkom pristupu tržištu kako bi omogućili korisnicima što lakšu i ekonomičniju migraciju u cloud, uz besprekornu saradnju sa obe kompanije.

Partnerstvo sa kompanijom Microsoft omogućiće da AVID u potpunosti ispuni svoju viziju AVID Everywhere: mediacentral platforma i drugi alati postaće dostupni kao usluga u cloud-u, uz korišćenje bilo kog uredjaja i sa jedne platforme.

B&IT: Koje će to pogodnosti kupci imati od novog partnerstva sa kompanijom Microsoft?
Jeff Rosica: Ovo partnerstvo će omogućiti da Avid u potpunosti ispuni svoju viziju Avid Everywhere, tako što će MediaCentral platforma i drugi alati postati dostupni medijskim organizacijama kao cloud usluga – uz korišćenje bilo kog uredjaja i sa jedne platforme. Korisnici će imati neograničenu fleksibilnost, moćiće sami da kreiraju poslovne procese, uz komfornu upotrebu integrisanih on-premises i cloud resursa za svoje potrebe. Uz nov model upravljanja medijima, cloud omogućava viši nivo inovativnosti, veće operativne potencijale i otvara nove mogućnosti za poslovne prilike kroz najnoviju generacija alata za upravljanje medijima.

 

B&IT: Šta očekujete od ovog partnerstva u budućnosti?
Jeff Rosica: Ovo partnerstvo znači da smo doneli odluku da dugoročno investiramo u naša rešenja i isporučujemo ih u cloud-u. U narednih 18 meseci korisnici mogu očekivati nove ponude za hosting i usluge u cloud-u, pri čemu će prva grupa rešenja biti isporučena već tokom druge polovine 2017. godine.

Razgovor vodio: Sean Dudley

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...