TrendMicro Worry-Free: BEZ BRIGA

Celovita zaštita od računarskih pretnji i gubitka informacija nikad nije bila dostupnija

Veracomp i Trendmicro pripremili su posebnu promotivnu akciju za mala i srednja preduzeća sa do 100 zaposlenih. Kompanije koje do 31. oktobra preuzmu ili aktiviraju probnu verziju (trial) usluge, dobijaju 50% popusta na proizvode iz Worry-Free porodice. Popust za kupovinu važi do 31. decembra 2017. godine, uz prethodno preuzimanje/aktivaciju probne usluge do 31. oktobra.

Zašto Worry-Free?

Današnje moderne pretnje – ransomware, crypto-malware i ostale aktuelne malverske pošasti – ne prave diskriminaciju izmedju malih i velikih kompanija. I dok velike organizacije imaju prednost u vidu većih mogućnosti ulaganja u sigurnost svojih IT sistema, manjim i srednjim preduzećima je teže da obezbede sredstva potrebna za edukovano osoblje, opremu, infrastrukturu i njeno održavanje. Ipak, sigurnost malih i srednjih preduzeća ne mora da bude složen problem – uz Trendmicro.

Trendmicro omogućava jednostavno pokrivanje dve kritične tačke: e-mail saobraćaj, putem kojeg se danas isporučuje najviše ransomware pretnji, i korisničke računare, kao krajnji cilj malicioznih napada. Sve to bez potrebe za instalacijom i održavanjem dodatne opreme, realizo- vano kroz servise smeštene u data-centrima proizvodjača, umesto na bučnom serveru u vašoj kancelariji.

Worry-Free Services Advanced paket kompanije Trendmicro sadrži tri ključne stavke: zaštitu za Windows i mac, te IOS i Android mobilne uredjaje (proizvod Worry-Free Services), bezbednost mail-a sa antispam, antimalware i naprednom ransomware zaštitom (Hosted Email Security), te, za sve Office 365 korisnike, dodatnu zaštitu i DLP za mail, OneDrive i Sharepoint servise (Cloud App Security).

Kako Trendmicro štiti vaš računar i mobilne uredjaje? Sa 25 godina iskustva u zaštiti poslovnih korisnika, Trendmicro proizvodi su vodeći na tržištu endpoint bezbednosnih rešenja. Stečena znanja primenjena su i ovde, pa Worry-Free Services proizvod nudi standardnu antimalware zaštitu, blokiranje malicioznih aplikacija kroz heurističku analizu njihovog ponašanja, kontrolu perifernih uredjaja, filtriranje na osnovu web reputacije, filtriranje po kategoriji sadržaja, te u poslednje vreme i prediktivno mašinsko učenje (Xgen predictive machine learning). Dodatno, funkcionalnosti za zaštitu od ransomware-a blokiraju crypto-malware procese, štite dokumente od neautorizovane enkripcije i vrše backup kriptovanih dokumenata. Sve realizovano je kao Security as a Service usluga, gde korisnik dobija kontrolu nad klijentima u organizaciji, a ne brine o infrastrukturi iza toga.

Ključne karakteristike Worry-Free proizvoda:

Upravljanje računarima i klijentima kroz centralnu, uvek dostupnu konzolu, smeštenu u cloud-u;
Nema potrebe za dodatnom instalacijom servera za kontrolu klijenata;
Pokriva Windows i Mac računare, te iOS i Android mobilne uredjaje;
Zaštita od virusa, poboljšana ransomware zaštita, blokiranje novih i nepoznatih pretnji kroz kontrolu ponašanja aplikacija;
Zabrana pristupa malicioznim stranicama i kontrola pristupa web sadržaju (društvene mreže, file sharing servisi, sadržaji za odrasle);
TrendMicro se brine za ažurnost proizvoda i instalaciju najnovijih patch-eva.

Zaštita e-mail saobraćaja

Kako Trendmicro štiti vaš e-mail saobraćaj od sumnjivih poruka i attachment-a? Nezavisno od toga da li koristite vlastite mail servere u organizaciji, servise kao što su Office 365 i google Apps ili iznajmljene servere vašeg hosting provajdera, Hosted Email Security pruža e-mail zaštitu i pre nego što spam i napredne pretnje budu isporučene do mail servera. Zaštita uključuje kombinaciju standardne antispam zaštite, blokiranja malicioznih attachment-a i napredne provere izvršavanjem datoteka u kontrolisanom sandbox okruženju.

Ključne karakteristike:

Filtriranje i analiza e-mail poruka pre nego što budu isporučene do organizacije i mail klijenata zaposlenih;
Nema ulaganja u infrastrukturu, smanjuju se vreme i troškovi održavanja;
Centralna vidljivost mail saobraćaja i blokiranih poruka kroz uvek dostupnu konzolu, smeštenu u cloud-u;
Zaštita od ciljanih i ransomware napada naprednom analizom ponašanja datoteka iz mail-ova (sandboxing);
Antispam zaštita sa 99%+ efikasnošću, blokiranje malicioznih adresa u mail-ovima;
Data-centri u zavisnosti od lokacije korisnika (kako npr. podaci iz Evropske Unije ne bi izlazili iz Evrope), privatnost podataka potvrdjena SAS Type 70 i ISO 9001 sertifikatima.

Zaštita Office 365 servisa

Ukoliko ste Office 365 korisnik, dodatna prednost ovog paketa je mogućnost integracije sa servisima i uslugama koje nudi ovaj Microsoft-ov kolaboracijski paket usluga. Dok Hosted Email Security filtrira mail saobraćaj pre isporuke na kompanijski mail server (u slučaju Office 365, Exchange u cloud-u), Cloud App Security se direktno integriše sa Microsoft-ovim servisima – Exchange, One Drive, Sharepoint – te pruža zaštitu od ransomware-a i ostalih naprednih pretnji sandbox proverom dokumenata na ovim kolaboracijskim servisima.

Ključne karakteristike:

Direktna integracija putem Microsoftovih API-ja za pružanje zaštite i pronalaženje ransomware-a u dokumentima sačuvanim na Exchange, Sharepoint, OneDrive, Box, Dropbox i google Drive servisima;
Brza instalacija i konfiguracija, koja ne zahteva dodatni softver ni promenu stanja postojeće okoline;
Zaštita od ciljanih napada i ransomware-a naprednom analizom ponašanja datoteka (sandboxing);
Data Loss Prevention za kontrolu deljenja datoteka sa osetljivim podacima (lične informacije, brojevi računa i kreditnih kartica, PCI);
Kao i Office 365, podržava i google Apps for Work integraciju sa dokumentima i mailbox-ovima.
Matija Mandarić

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najnoviji

Novi-NetApp-proizvodi

Novi NetApp proizvodi

Da li su vam već poznati novi NetApp sistemi C-serije, sa QLC Flash tipom ...
Veštačka-inteligencija-u-našim-rukama

Veštačka inteligencija u

Broj oblasti u kojima se eksperimentiše sa različitim dostignućima veštačke ...
Azure-Active-Directory--postaje-Entra-ID

Azure Active Directory

Azure Active Directory je sada Entra ID. I premda većina korisnika ovu promenu ...
Transformacija-tehničkog-duga--pomoću-DevOps-tehnologija

Transformacija tehničkog duga

Najveću opasnost za organizacije ne predstavlja samo postojanje tehničkog duga, ...